رسته‌ها

خفیه نگاری خشونت در سرزمین آدم لتی ها

خفیه نگاری خشونت در سرزمین آدم لتی ها
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 10 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 10 رای
شاپور جورکش در سال ۱۳۲۹ در شهر فسا از توابع استان فارس به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا دریافت مدرک فوق لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه شیراز ادامه داده است. مدتی تا سال ۱۳۵۸ در دانشگاه تدریس می‌کرد. سرپرستی کمیته تئاتر دانشگاه شیراز را از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۶ به عهده داشت. تدریس در کارگاه تئاتر کودک تلویزیون مرکز شیراز از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸ از دیگر فعالیت‌های او بود.

معروفترین کتاب شاپور جورکش بوطیقای شعر نو نام دارد که با رویکردی جدید و تازه شعر و شاعری نیما یوشیج را بررسی می‌کند.این کتاب توسط انتشارات ققنوس منتشر شده‌است و از کامل‌ترین کارها در زمینه شعر نیما یوشیج است. کتاب «زندگی، عشق و مرگ از دیدگاه صادق هدایت» نیز از بهترین کارهای حوزه هدایت‌پژوهی شناخته شده و در کنار کتاب دکتر محمد صنعتی از بهترین آثار این دوره‌است. این پژوهش در سال ۷۴ توسط نشر آکه به چاپ رسیده‌است. همین دو کتاب نقد و پژوهش کافی‌است تا جورکش را به عنوان پژوهشگر و منتقدی راهگشا تثبیت کند.

جورکش تاکنون دو منظومه شعر با نامهای «هوش سبز»(انتشارات نوید)و «نام دیگر دوزخ»(انتشارات آگه) به چاپ رسانده‌است. کتاب‌های «دموکراسی و هنر» و «در آمدی تاریخی بر نظریه‌های ادبی از افلاتون تا بارت» نیز طی ۲ سال گذشته توسط گروه ترجمه شیراز که جورکش سرپرستی آن را عهده دار است، به چاپ رسیده‌اند.
نوشتن این کتاب با ایده مقاله ای در مورد عرفان ایرانی آغاز شد، این کتاب به نقد فرهنگ عرفانی و همچنین بررسی و کند کاوِ عمیقِ مفهوم خشونت در ادبیات فارسی و اثر آن بر فرهنگ عمومی می پردازد.
نسخه پی دی اف با اجازه نویسنده منتشر می شود.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
130
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
hmih
hmih
1390/01/14
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی خفیه نگاری خشونت در سرزمین آدم لتی ها

تعداد دیدگاه‌ها:
2
این کتاب با اجازه ی خود اقای جورکش برای دانلود به فضای مجازی سپرده شده است.برای دانلود کتاب به لینک زیر مراجعه فرمایید
http://bargelarzan.persianblog.ir/tag/%D8%AE%D9%81%DB%8C%D9%87_%D9%86%DA%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C_%D8%AE%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AA_%D8%AF%D8%B1_%D8%B3%D8%B1%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86_%D8%A2%D8%AF%D9%85_%D9%84%D8%AA%DB%8C_%D9%87%D8%A7
1- کتاب «زندگی،عشق و مرگ از دیدگاه صادق هدایت» نوشته شاپور جورکش درکنار کتاب دکتر محمد صنعتی از بهترین آثار حوزه هدایت‌پژوهی ‌است. - در سال ۷۴ توسط نشر آکه به چاپ رسیده‌است.
2-
آقای جورکش، کتاب خفيه‌نگاري خشونت چه حرف تازه‌اي براي گفتن دارد؟
ــ درميان نويسنده‌هاي مدرن ما چند تن بوده‌اند که نگاه به درون فرهنگ داشته‌اند. مبناي حرکت اين نويسنده‌ها ديکتاتور بيروني نبوده است. بلکه آن استبدادي بوده است که بر ناخودآگاه حکمفرمايي مي‌کرد. شمس کسمايي، فروغ فرخزاد و صادق هدايت جزو اين دسته از نويسندگان بوده‌اند. جالب است که هدايت فقط دو کار سياسي دارد، حاجي آقا و فردا. باقي آثار او درواقع نگاهي به درون ما است. هدايت باعث مي‌شود جوري به درونمان زل بزنيم که درنهايت بفهميم چقدر تکه پاره هستيم. من در خفيه نگاري خشونت به اين تکه‌پارگي دروني‌مان پرداخته‌ام. به اين پرداخته‌ام که چگونه کودکي نسل ما حرام شد و از طرفي ديگر جواني شرمسار ما نمي‌توانست دربرابر پيرپرستي و انسان کامل خود را مطرح کند. به اين پرداخته‌ام که اين سرکوب از درون عرف و فرهنگ ما برمي‌خيزد. فرهنگي که جدا از زرتشتي‌گري و زورواني‌گري و مانوي‌گري و نهايتا عرفاني‌گري نيست. بررسي اين سرکوب در فرهنگ عامه و عرف ما قابل پيگيري است. نهايتا اين که انشقاق آدم- حوايي و مشي- مشيانه‌اي همچنان ما را به شکل سنتي و اسطوره‌مآب بارمي‌آورد.
http://www.azadandish.ir/article.asp?id=514&cat=625
خفیه نگاری خشونت در سرزمین آدم لتی ها
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک